کاربران عمومی فقط به فهرست مقالات منتشر شده دسترسی دارند.
۶۲ نتیجه برای موضوع مقاله:
دوره ۱، شماره ۲ - ( - )
چکیده
دوره ۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده
قالبگیری مولکولی ازجمله روشهای نوین در تهیه محصولات جاذب با عملکرد اختصاصی است؛ بهصورتی که زمینه پلیمری نهایی دارای مکانهایی برای اتصال انتخابی به مولکول هدف باشد. در این پژوهش سنتز و عملکرد فیلمهای قالبگیری شده مولکولی(MIM) ، تهیه شده با روش الکتروریسی، بهعنوان جاذبی اختصاصی برای استخراج آفتکش مکوپروپ (MCPP) مورد بررسی قرار گرفت. سنتز فیلمها درحضور متاکریلیک اسید (MAA) بهعنوان مونومر و پلیاتیلنترفتالات (PET) بهعنوان جزء اصلی مورد نیاز برای تشکیل محلول پلیمری و با استفاده از حلالهای دیکلرومتان (DCM) و تریفلورواستیکاسید (TFA) صورت گرفت. فیلمها توسط حلال شسته شدند تا مولکول قالب از ساختار آنها حذف و نواحی اتصال آزاد شود. سپس قدرت فیلمهای قالبگیری شده در جذب اختصاصی آفتکش مکوپروپ بررسی شد. با توجه به نتایج بهدست آمده، محلول با غلظت ۲۰ درصد وزنی حجمی از PET بهعنوان محلول بهینه برای الکتروریسی تعیین شد. بین قدرت جذب فیلم قالبگیری شده (MIM) و فیلم شاهد (NIM) در نسبتهای مختلف از MCPP و MAA (۱ به ۲، ۱ به ۴، ۱ به ۶ و ۱ به ۸) اختلاف معنیداری وجود داشت (۰۵/۰p<) و نسبت ۱ به ۴ بیشترین قدرت جذب را نشان داد. همچنین گزینشپذیری فیلمهای تولیدی در جداسازی آفتکش توفوردی بهعنوان ترکیبی با ساختار مشابه مکوپروپ و دیازینون بهعنوان آفتکش با ساختاری متفاوت مورد سنجش قرار گرفت. قابلیت فیلمها در پاکسازی MCPP از محیطهای آبی (آب معدنی و آب چاه) نیز بررسی شد که نتایج، نشانگر عملکرد موفق فیلمهای قالبگیری شده نسبت به انواع NIM بود.
دوره ۳، شماره ۱ - ( - )
چکیده
دوره ۳، شماره ۱ - ( - )
چکیده
دوره ۳، شماره ۲ - ( - )
چکیده
دوره ۴، شماره ۱ - ( - )
چکیده
دوره ۴، شماره ۴ - ( - )
چکیده
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
دوره ۵، شماره ۲ - ( - )
چکیده
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده
دوره ۶، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده
دوره ۶، شماره ۶ - ( شماره ۶ (پیاپی ۲۷)، ویژه نامه- ۱۳۹۴ )
چکیده
سکتۀ مغزی میتواند بر توانایی فرد در بهکارگیریِ مناسب ویژگیهای آکوستیکی بهعنوان پارامترهای نوای گفتار در سطح جمله اثر منفی بگذارد. هدف از پژوهش حاضر تعیین ماهیت اختلالات آوایی در سطح جمله در بیماران زبانپریش بروکای فارسیزبان در چارچوب نظریۀ واجشناسی لایهای است، که بهمنزلۀ نظریهای مطرح در واجشناسی آهنگ بهشمار میرود. آزمودنیهای این پژوهش، سهنفر مرد فارسیزبان بودند که بهصورت هدفمند از میان بیماران زبانپریشِ مراجعهکننده به واحد گفتاردرمانی مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائمشهر مشهد انتخاب شدند. این بیماران دچار ضایعهای در نیمکرۀ چپ و بهویژه ناحیۀ پیشانیـ گیجگاهی بودند. پارامترهای آکوستیکی دیرش، شدت و اجزاء پایانی فرکانس پایه که جملات پرسشیِ آری ـ نه را از جفت خبری آنها متمایز میسازد، در یک تکلیف روخوانی در این بیماران سنجیده شد. نتایج پژوهش نشان داد که افراد زبانپریش بروکا قادر به تولید جملات پرسشی آری ـ نه و جفت خبری آنها بر اساس اجزاء پایانی پارامتر فرکانس پایه بودند؛ اما آنها عملکرد ضعیفتری نسبت به افراد گروه شاهد داشتند. بهطورکلی، پژوهش حاضر تأیید میکند که توانایی زبانشناختی بیماران زبانپریش فارسیزبان بهمنظور متمایز ساختن جملات خبری از پرسشی تقریباً سالم باقی مانده است. نیز، این پژوهش بر اهمیت نیمکرۀ چپ در تولید نوای گفتار و حساسیت ناحیۀ پیشانی ـ گیجگاهی به منحنیهای نوایی در سطح جمله صحه میگذارد.
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۲-۱۴۰۰ )
چکیده
دوره ۷، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده
دوره ۸، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده
دوره ۸، شماره ۶ - ( شماره ۶ (پیاپی ۴۱)- ۱۳۹۶ )
چکیده
آسیب مغزی تروماتیک یکی از انواع آسیبهای مغزی اکتسابی است. افراد مبتلا به این نوع آسیب مغزی اغلب در مهارتهای ارتباط اجتماعی آسیب دیده هستند. یکی از نمودهای شکست در ارتباط اجتماعی، وجود نقص یا آسیب در سطح رفتارهای پیرازبانی است که آسیبدیدگی فرد در این سطح بر ارتباط وی با همکاران تأثیر سوء برجای میگذارد. با توجه به اهمیت بررسی رفتارهای پیرازبانی و وجود خلأ پژوهشی در این زمینه، هدف از انجام این پژوهش توصیفی- تحلیلی بررسی رفتارهای پیرازبانی در تعامل خودانگیخته با ۴ مرد بزرگسال مبتلا به آسیب مغزی تروماتیک و ۴ مرد بزرگسال سالم بود. هر دو گروه براساس سن و تعداد سالهای تحصیلات همگن شدند. این پژوهش به لحاظ زمانی، مقطعی و به لحاظ ماهیت کاربردی است و رفتارهای پیرازبانی موردبررسی عبارت بودند از: وضوح گفتار، نوای گفتار، شدت صوت، زیر و بمی صوت و روانی گفتار. تحلیل دادهها براساس آزمون ناپارامتری یومن ویتنی نشان داد بین افراد بیمار و سالم در همه رفتارهای پیرازبانی بررسیشده صرف نظر از نوع رفتار، تفاوت معنادار وجود داشت. با درنظر داشتن یک یک متغیرهای پیرازبانی یافتهها نشان داد بین عملکرد گروه بیمار و سالم در شدت صوت، زیر و بمی و نوای گفتار تفاوت معنادار وجود داشت و در وضوح گفتار و روانی گفتار تفاوت معناداری بین عملکرد گروه بیمار و سالم مشاهده نشد. باوجود نبود تفاوت معنادار بین دو گروه در دو رفتار یادشده، میانگین عملکرد افراد سالم در این رفتارها بیشتر از میانگین عملکرد افراد بیمار بود. نتیجه کلی حاصل از انجام پژوهش این بود که رفتارهای پیرازبانی در افراد مبتلا به آسیب مغزی تروماتیک آسیب دیده بودند و در کنار توجه به سایر اختلالات رفتاری، هیجانی، و زبانی، باید به ابعاد پیرازبانی ارتباط در این افراد به ویژه در سطح آسیب مغزی شدید توجه داشت و ابتدا، این رفتارها را در آنها آسیبشناسی کرد وسپس نسبت به درمان آسیبهای پیرازبانی اقدام کرد.
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۲-۱۴۰۰ )
چکیده